İçeriğe geç

Gök Yüzü Nasıl Yazılır Tdk

Gök yüzu nasıl yazılır TDK?

“Gökyüzü” kelimesinin yan yana mı yoksa ayrı mı yazılması gerektiği konusunda çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Birçok kişi yazım hataları yapar ve bunların ayrı yazıldığını düşünür. Kelimenin doğru yazımı “Gökyüzü” olarak yan yana yazılır.

Gökcisimleri nasıl yazılır TDK?

GÖK CİSİMİNİN ANLAMI: Gökyüzündeki güneş, ay, gezegenler, kuyrukluyıldızlar, bulutsular vb. Nesnelere verilen genel isim anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla celestial body, celestial body olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı a celestial body şeklinde olmalıdır.

Gün yüzü nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle yanlış yazılır çünkü gün ışığını görmez. Doğru kullanımı gün ışığını görmemek olmalıdır.

Gökyüzü nasıl yazılır 2024?

Bu kelime sıklıkla gökyüzü olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı cennet şeklinde olmalıdır.

Güler yüz kelimesi nasıl yazılır?

3. -r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en katılımcı-fiil ekleriyle oluşturulan sıfat tamlaması biçimindeki birleşik sözcükler ayrı ayrı yazılır: kör bakışlar, çalar saat, yoldan çekilme, dolaşım fonu, gülümseyen yüz, koşan adım, kasa, çoğunluk; çıkmaz sokak, geçilmez para, görünmeyen kaza, ölümsüz çiçek, tükenmez kalem; akan yıldız, …

Yeryüzü nasıl yazılır TDK?

“Dünya” ayrı ayrı yazılan bir kelime olmadığı için yan yana yazılır. Yani “dünya” yerine “dünya” olarak yazmak doğru olur. Dikkat ederseniz doğru yazımı öğrenme ve uygulama şansı vardır. Çok önemli kurumlardan biri de Türk Dil Kurumu’dur.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Gök delen nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla gökdelen olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı gökdelen şeklinde olmalıdır.

Gök taşı nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin “meteorite” şeklinde yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde görülen “meteorite” gibi yazımlar yanlıştır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “meteor”dur.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsalar bile iki kelimenin tek bir anlamı vardır.

Alt üst nasıl yazılır?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.

Gök yüzü nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında bu kelimenin doğru yazımı “gök” şeklinde dikkat çekicidir.

Kuru yemiş nasıl yazılır?

Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; kuruyemiş kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.

Peşi sıra nasıl yazılır?

TDK verilerine göre “after” kelimesi ayrı yazılmalıdır. TDK’ya göre yanına yazılması yanlıştır. “After” kelimesi en çok yazım hatası olan kelimelerden biri olarak kabul edilir. Bu kelimenin en doğru yazımı ardışık yazımıdır.

Gökbilimi nasıl yazılır TDK?

Bilim ve bilgi sözcükleriyle oluşturulan birleşik sözcükler: anlam bilimi, dil bilimi, edebiyat bilimi, astronomi, folklor, beşeri bilimler, sosyal bilimler, toprak bilimi, yer bilimi; dil bilgisi, halk bilgisi, fonetik, morfoloji vb.

Ayçiçeği nasıl yazılır?

“Ayçiçeği” sözcüğünü bazen yan yana bazen de ayrı ayrı “ayçiçeği” olarak gördük. Yazım kılavuzuna göre, sözcüğün doğru yazımı “ayçiçeği”dir.

Gök küre nasıl yazılır TDK?

Gök küresi Astronomi ve denizcilikte, Dünya ile eş merkezli ve eksenel olarak aynı doğrultuda olan, devasa çaplı varsayımsal küre.

Gök taşı nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin “meteorite” şeklinde yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde görülen “meteorite” gibi yazımlar yanlıştır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “meteor”dur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort