İçeriğe geç

Güvermek Ne Demek Tdk

Lavuk ne demek TDK?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Güdmek ne demek TDK?

Özet Türkçe motivasyon kelimesi “herden” fiilinden türemiştir. Motivasyon, bir kişiyi motive eden veya düşündüren temel nedendir.

Koyvermek ne demek TDK?

[2] Şaka yapmak. [3] Zevkini kaybetmek. [4] Kibirli olmak. [5] Sözünü tutmamak.

Kösülmek ne demek TDK?

çömelmek, yatmak: ayaklarını uzatarak yatmak. Türkiye’nin her yerinde kullanılan bir kelimedir. TDK bu kelimeyi Derleme Sözlüğü’ne dahil etmiştir.

Gebeş argoda ne demek?

Hamilelik durumu. 2. Argo Aptalca, aptalca davranış: “Bu hamileliğe kim sebep oldu?”

Dangalak nedir TDK?

“Çılgınlaşmaya istekli, kolayca flört edebilen (bir kadın)” #Çocukken” / X.

Gündoğrusu ne demek TDK?

Doğudan esen rüzgar için “güneş” anlamına gelen “gün” kelimesi ve doğrudan yönü belirten “doğu” kelimesi Gündoğdusu (Balıkesir, Çorum, Giresun, Rize), Gündoğdusu (Denizli, Isparta, Kastamonu, Muğla, Niğde, Trabzon), Gündoğdu (Niğde), Rüzgar, doğu rüzgarı (Afyon, Ağrı) kelimesi ve gün kelimesinin eklenmesiyle rüzgar anlamına gelir…

Güher ne demek TDK?

Güher “cevher” (TT 32b). Kadınlar için kullanılan isimlerden biridir ve “değerli taş kadar değerli” anlamına gelir.

Gayret gütmek ne demek?

(<çaba+len-mek) argo. Motive olmak, işten zevk almak, motive ve aktif olmak, coşkulu olmak.

Köçmek ne demek?

KÖÇMEK: Evlenmek. DILDIBIL: Çıplak. GURUĞ TAVUK: Damızlık tavuk.

Cozutmak TDK ne demek?

[1] (argüman) Saçmalık.

Kırağ ne demek TDK?

Bu, soğuk havalarda su sisi zeminde, bitkilerde, ağaçlarda ve diğer nesnelerde donduğunda oluşan ince tabakayı ifade eder. Bu kelime genellikle yanlış olarak rime olarak yazılır. Doğru kullanım kırağı şeklinde olmalıdır.

Köşger ne demek TDK?

I. (Farsça kefş-ger’den) günlük konuşma dilinde kullanılan, kunduracı, kunduracı ustası.

Kıslağ ne demek?

ḳıştaġ “kışın geçirildiği yer”, Çaylaġ “yazın geçirildiği yer, yazlık ev”. Aġıl, ḳışlaġ anlamında da kullanılan bir kelimeydi (Ögel 1978, 1: 9, 11, 13). Hayvan sürülerinin sahipleri ve çobanlar da çitlerle çevrili aġıllarda yaşarlardı.

Kaduk ne demek TDK?

TDK Sözlük “Kadük” kelimesinin anlamı Bu kelimenin ilk anlamı, bir belgenin bir hatadan dolayı geçersiz hale gelmesi ve onaylanmamasıdır. Bazı kuralların zamana ve günün koşullarına bağlı olarak güncelliğini yitirip eski değerini kaybetmesine eskimiş olma denir.

Kürtçe lavuk nedir?

lavuk – Nişanyan Sözlüğü. Kürtçe (Kurmanci) lawik kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “çocuk” anlamına gelir. Bu kelime Kürtçe (Kurmanci) law “çocuk, oğul” kelimesinin küçültme halidir.

Lübük ne demek?

İsim [1] Kendi çıkarı için her yolu mubah sayan, verdiği sözü tutmayan, aldatıcı, egoist, sahtekâr, ahlaksız, sinsi, şerefsiz, övüngen, mürted.

Denyo TDK ne demek?

denyo – Nişanyan sözlüğü. Roman dilindeki (Çingene) deniló’nun “çılgın, aptal” özel adından türemiştir. “Çince’den” geldiğine dair yaygın şehir efsanesi, TDK sözlüğünün 2009 baskısında gözden kaçan bir yazım hatasından kaynaklanmaktadır. denyo: Flörtöz, çılgın, yarı çılgın, çılgın herif.

Muruk ne demek?

İsim. (Argo) Gençlerden daha yaşlı anne-baba. (Argo) Yaşlı bir kişi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yaşlı Escort